Przejdź do treści
EvCompass
W produkcjiAkumulatorowyPodwozie sztywneN3 — może kwalifikować się · do 750 000 zł

Niezależne dossier pojazdu ciężkiego

Iveco S-eWay Rigid

490 kWh i 400 km w podwoziu 6x2 — rigid S-eWay jest wersją do dystrybucji regionalnej, nie na trasę.

Zdjęcie 1 z 2

Iveco S-eWay Rigid — Profil

Zdjęcie 1 z 2

400 km

Zasięg

deklaracja producenta

44 t

Masa zestawu

480 kW

Moc ciągła

1800 Nm

Moment obrotowy

Decyzja zakupowa

Opinia EvCompass

Najważniejsze argumenty wynikające z opublikowanych danych i redakcyjnego podsumowania EvCompass.

Przy 28 tonach masy całkowitej i 44 tonach zestawu to sprzęt do pracy z zabudową, a 480 kW mocy pokazuje, że Iveco nie oszczędzało na napędzie. Zasięg 400 km podano dla największego pakietu, więc konfiguracja podstawowa zejdzie niżej. Iveco Poland ma go w ofercie, bez opublikowanej ceny.

Na plus

  • 490 kWh baterii i 400 km zasięgu tworzą konkretną konfigurację sztywnego podwozia regionalnego.

Na minus

  • Dodatkowe 200 km w mniej niż 45 minut jest podane bez mocy ładowarki, więc tempo uzupełniania pozostaje niepełne.

Pełny obraz

Dane techniczne

Dane opublikowane przez producentów, pogrupowane według decyzji, które pomagają podjąć — bez surowych nagłówków źródła.

Bateria i ładowanie

Bateria brutto
490 kWh
O ładowaniu
Iveco quotes '200 km of additional range in less than 45 minutes' rather than a peak kW figure; the underlying charger rating is not stated in the material I could reach.

Układ napędowy

Napęd
Akumulatorowy
Moc ciągła
480 kW
Moment obrotowy
1800 Nm
Układ osi
6x2

Masa i ładowność

Masa zestawu
44 000 kg
Masa całkowita
28 000 kg

Rynek i rocznik

Rocznik od
2025
Rynki
EU, PL
Status produkcji
W produkcji
Klasa pojazdu
N3
Podstawa pomiaru
manufacturer, up to 400 km with the maximum 490 kWh pack; positioned for urban and regional missions

To wartości opublikowane przez producentów, zebrane w ramach researchu EvCompass.

Cena i dostępność

Ile kosztuje i czy jest dostępny w Polsce

Opublikowane informacje o cenie i odpowiedź o dostępności w Polsce zebrane w jednym miejscu, by ułatwić decyzję zakupową.

Producent nie podaje ceny tego pojazdu.

W transporcie ciężkim to reguła, nie wyjątek — producenci wyceniają na zapytanie.

No public list price found.

Polska

Dostępne w Polsce

Covered by the Polish trade press as 'nowe elektryczne podwozie' and offered through Iveco Poland's dealer network. No Polish list price published.

Infrastruktura ładowania

Rekomendowane ładowarki

Ładowarki dobrane do opublikowanej mocy pojazdu albo — gdy jej nie podano — do jasno opisanej charakterystyki pracy.

Ten pojazd nie podaje własnej mocy ładowania DC. Poniższe ładowarki dobrano do profilu ładowania typowego dla tej klasy pojazdów (ok. 160 kW), a nie do parametru samego pojazdu.

Zobacz wszystkie ładowarki

Źródła i research

Notatki z researchu

Źródła i notatki z researchu stojące za liczbami, deklaracjami i oceną redakcyjną.

Debuted at IAA Transportation, September 2024. Modular battery: 70 kWh building blocks in parallel, 4 / 5 / 7 packs = 280 / 350 / 490 kWh gross, Microvast NMC pouch cells, mounted longitudinally in the chassis centre or outboard of the rails (batterydesign.net). CONFLICT ON WEIGHTS: Sustainable Truck & Van reports 20 t GVW (4x2) and 28 t GVW (6x2); Commercial Motor reports an 18-26 t GVW band with trailer towing to 44 t GCW. I have recorded 28 t GVW / 44 t GCW as the top of each band - an editor should verify against the Iveco brochure. Both 4x2 and 6x2 are offered with several wheelbases, suspensions and cab types. Model year is my inference from the September 2024 debut; Iveco did not state a first-delivery date in the material I could reach.

Opcjonalna analityka GA4 pomaga nam mierzyć użycie katalogu. Reklamowe mechanizmy pozostają wyłączone. Przeczytaj politykę prywatności